Medemblik onderzoekt of afwijkende bouwhoogte Zevenhuis wel legaal is

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik onderzoekt of de gemeente Hoorn wel volgens de regels van de wet bezig is als het gaat om het loslaten van het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Zevenhuis.

Kruimelregeling

Het college van Hoorn wil de zogenaamde kruimelregeling gaan toepassen om buiten het bestemmingplan om toch toestemming aan een bedrijf te gaan geven om af te wijken van de wettelijke hoogte van 10 meter en tot 14.5 meter hoogte te mogen bouwen.

Het college van Medemblik laat nu weten dat zij onderzoekt of een dergelijke afwijking in hoogte (ca. 50%) kan worden afgedaan met toepassing van de kruimelregeling. Mocht dit niet het geval zijn dan is de gemeenteraad van Hoorn en niet het college het bevoegde orgaan voor een bestemmingswijziging voor industrieterrein Zevenhuis.

Woede bij omwonenden

Voor de inwoners van Zwaagdijk-West wordt buurgemeente Hoorn al langere tijd als een zeer onbetrouwbare buur gezien, een buur die volgens de inwoners ‘schijt’  heeft aan afspraken en gewoon lekker haar eigen gang gaat. Zo besloot Hoorn eerder al om op het grondgebied van Medemblik een fietspad te willen aanleggen, zeer tegen de wens van de inwoners van Zwaagdijk-West.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.