Hennepplantage in huurwoning? 10 jaar lang geen kans op andere huurwoning

WESTFRIESLAND – Mensen die een huurwoning bewonen in Westfriesland en daar een hennepplantage verbouwen zullen als ze worden gesnapt niet alleen uit hun woning worden gezet maar maken ook 10 jaar geen kans op vervangende woonruimte in Westfriesland. Met dit bericht komt vandaag het NHD naar buiten.

De krant maakte een rondje langs de diverse wooncorporaties in Westfriesland en daaruit blijkt dat henneptelers keihard gaan worden aangepakt. Zo zegt Femke Risch van woningcorporatie Intermaris uit Hoorn tegen het NHD: ,,Brandgevaar, lekkage en de toeloop van criminaliteit. Het zijn redenen voor woningcorporaties om hennepteelt in hun woningen niet te tolereren. De veiligheid van omwonenden is in het geding

Maar ook Albert Gieling van de Woonschakel in Medemblik weet te melden dat er geen kans is voor deze mensen op een vervangende huurwoning als ze bij collega-corporaties zich laten inschrijven voor een huurwoning: ,,Daar zullen ze om een verhuurdersverklaring vragen. En dat loopt dan spaak. Bij de Woonschakel worden huurders al bij de ontmanteling van de plantage in staat gesteld hun huur op te zeggen. ,,Dan zijn wij ook ter plaatse om het formulier te overhandigen”, aldus Gieling.

Eerder liet de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg al weten dat in Westfriesland een zero tolerance beleid wordt gehandhaafd als het gaat op hennepplantages.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.