WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Kabeljauw met prei en kerrie

Kabeljauw met prei en kerrie

Wat eten wij vandaag: Kabeljauw met prei en kerrie Wat eten wij vandaag: Kabeljauw met prei en kerrie Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 600 g diepvrieskabeljauwfilets, ontdooid
  • 3 eetl. bloem
  • 450 g krieltjes, gehalveerd, voorgekookt
  • 3 eetl. arachideolie of
  • 3 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 400 g preien, in smalle ringen, schoongemaakt
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 100 ml visbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 0,5 citroen, in partje

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog en verdeel deze in 4 porties. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper en haal door de bloem.
  2. Leg de krieltjes op de bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olie en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  3. Verhit ondertussen de resterende 2 eetlepels olie en bak de vis hierin 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  4. Roerbak de prei met kerriepoeder 3 minuten in het bakvet van de vis.
  5. Giet de vis- bouillon en kookroom bij de prei en kook zachtjes 3 minuten. Serveer de preisaus bij de vis en de krieltjes en garneer met citroen.

Note!

Tips: Bestrooi de vis met saus eens met een beetje geraspte kaas en zet even onder een hete ovengrill.








Reageer op dit onderwerp