Koninklijke onderscheiding Joan van Louvezijn

HOORN – Burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn heeft Joan van Louvezijn-den Engelsman uit Blokker namens de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is Koninklijk onderscheiden, omdat zij zich al sinds de jaren zeventig vrijwillig inzet voor de samenleving.

Mevrouw Van Louvezijn is onder meer 25 jaar van grote betekenis geweest als vrijwillig coördinator van Speel-o-theek De Marionet van Stichting Netwerk in de Kersenboogerd. Ze heeft ook vrijwilligerswerk op Aruba gedaan.

Mevrouw Van Louvezijn begeleidde in de jaren ‘70 Engelse kinderen op een basisschool in Hoorn bij het leren van de Nederlandse taal. In die periode was zij ook vrijwillig (staf)verpleegkundige bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hoorn en stond zij als tolk, gids en gastvrouw haar echtgenote bij tijdens de organisatie van nationale en internationale brandweercongressen.

Vrijwilliger op Aruba

Van 1992 tot 1995 woonde mevrouw Van Louvezijn vanwege het werk van haar man op Aruba. Als vrijwilliger bij de ‘Asociacion Trabao di Hubentud na Aruba’ begeleidde ze sociaal-economisch zwakke groepen, vooral jongeren. Ze was ook vrijwillig bestuurslid van de Kunstkring Aruba.

Speel-o-theek De Marionet

Na terugkomst uit Aruba meldde mevrouw zich als vrijwilliger bij speel-o-theek De Marionet in de Kersenboogerd van Stichting Netwerk. Al snel werd zij vanwege haar inzet en enthousiasme gevraagd vrijwillig coördinator van de speel-o-theek te worden. Mevrouw was zo goed als altijd aanwezig tijdens openingstijden en besteedde ook thuis veel tijd aan de speel-o-theek. Zij werd echt de drijfveer van de speel-o-theek en deed alles in het belang van het goed functioneren van de speel-o-theek. Mevrouw is inmiddels al 25 jaar voor De Marionet actief.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.