Wat eten wij vandaag: Rollade met groenten en pistachenootjes


Rollade met groenten en pistachenootjes

Wat eten wij vandaag: Rollade met groenten en pistachenootjes

Wat eten wij vandaag: Rollade met groenten en pistachenootjes Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 runderrollade, ca. 750 g
  • 50 g boter
  • 250 ml vleesbouillon
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 laurierblaadje
  • 6 jeneverbessen
  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 250 g champignons, in plakjes, schoongeveegd
  • 250 g witlof, schoongemaakt, in lange repen
  • 50 g pistachenoten, gepeld

Instructies

  1. Bestrooi de rollade met zout en peper. Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan.
  2. Giet de bouillon in de pan. Voeg mosterd, laurierblad en jeneverbessen toe. Temper de hittebron en braad de rollade in circa 25 minuten niet helemaal gaar.
  3. Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie rusten voor u hem in plakken snijdt.
  4. Kook ondertussen de spruiten beetgaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin.
  5. Schep de champignons uit de pan en bak de witlof enkele minuten in het achter­gebleven braadvocht.
  6. Meng spruiten, champignons en lof. Bestrooi met pistachenootjes.
  7. Verdeel rollade en groenten over de borden. Giet het braadvocht in een kom en serveer apart.

Tips?

Reageer op dit onderwerp


Author: admin