Intermaris mag meer huurwoningen verkopen per jaar

HOORN – De gemeenteraad van Hoorn heeft Intermaris toestemming gegeven om niet 20 maar 40 huurwoningen jaarlijks te verkopen, vrijwel de gehele gemeenteraad stemde in met dit voorstel. 

Door het aantal naar 40 te verhogen krijgt Intermaris meer investeringsruimte om zo nieuwe sociale huurwoningen te bouwen waar in de gemeente Hoorn een groot tekort aan is.

De gemeente Hoorn, Intermaris en de huurderskoepel De Boog hebben kortgeleden nieuwe prestatieafspraken gemaakt met als kernpunt dat er meer sociale huurwoningen moeten komen en meer woningen energiezuiniger moeten worden.

De motie van het CDA die werd gesteund door GroenLinks, VOCHoorn, de ChristenUnie, D66 en HOP kregen steun van de DRP, Hoorn Lokaal en de VVD waarmee de motie met 22 stemmen voor werd aangenomen.

Fractie Tonnaer, de fracties Verdonk en Koekkoek wilden samen met de PvdA en Sociaal hoorn Intermaris juist verbieden om nog sociale huurwoningen te verkopen omdat er volgens Jeroen van de Veer van Sociaal Hoorn vrijwel geen leegstand is en er nu goedkope sociale huurwoningen worden verkocht en er duurdere sociale huurwoningen voor in de plaats komen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.