WF Nieuws

Guda Mastenbroek en Rudy Tensen eerste bij Gezelligheid Troef

VENHUIZEN – Ondanks enkele afberichten was het donderdagmiddag een geslaagde Sint-Nicolaas Bridgedrive bij Gezelligheid Troef. Onze gastvrouw Ank Putters had voor versnaperingen gezorgd en een bitterbal bij de borrel.

De uitslag was dit keer enigszins voorspelbaar, maar omdat de partner van Gerard Groot afwezig was, scoorde hij toch vrij hoog met zijn vervangende partner Marth Beemster. Het gelegenheidskoppel Ank Putters en Riet Spaander werden keurig 2e achter Rudy Tensen en Guda Mastenbroek, die weer eens eerste werden. Spel 9, 14 en 23 leenden zich tot het bieden van een klein slem.

Piet Obdam en Fred Snip deden dit bij spel 14 en scoorden 6♥ contract.  Geen enkel paar heeft dit uitgeboden. De meesten bleven steken op 4♥ +2.  Spel 23 leenden zich voor een groot slem. 13 slagen. Maar wanneer de uitkomst verkeerd uitviel werd er contract gehaald, zoals bij het paar Ank Putters en Riet Spaander.

Het echtpaar Piet en Tiny Langedijk maakten 6♥ +1 en zodoende een groot slem, maar niet uitgeboden. Ondanks dit hoge bod eindigen zij op de 12e plaats en dit is ver beneden hun stand. Spel 9 was schijnbaar goed voor 6♦ maar een enkeling haalde 5♦+2 en het merendeel Contract. 6♦ werd alleen geboden door het paar Mary Obdam en Afra Snip en gingen ook nog 1 down, wat hen 0 IMP ‘s opleverden. En de tegenstander de volle winst. 12 Imp’s.

De hoogste scores werden gehaald door de paren die vanmiddag Oost- West zaten. En dat noemen ze in het bridge jargon een goed ziftsel. Volgende week 12-12 de voorlaatste bridgedrive bij Gezelligheid Troef in 2019.

We sluiten het jaar 2019 af op donderdag 19 december. Graag tot ziens in Dorpshuis ’t Centrum te Venhuizen

Tips?

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?