WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: grijze sinterklaasdag

WESTFRIESLAND – Aan de noordwestflank van een hoog boven de noordelijke Balkan voert een aantrekkende zuidwestelijke stroming vochtige lucht aan in de grenslaag. Deze grenslaag vertoont de eigenschappen van een koude plaklaag, waardoor fronten vandaag en morgen aan de grond nauwelijks doorkomen, maar op geringe hoogte wel oostwaarts over het land bewegen. 

Boven het midden en noorden van het land ligt momenteel een mistgebied dat vannacht door de aantrekkende zuidwestelijke stroming op drift is geraakt. Vanmiddag bereikt een inactief NO-ZW georiënteerd koufront het noordwesten en trekt vervolgens langzaam en vertragend oostwaarts, aan de grond komt het front niet of nauwelijks door vanwege de koude plaklaag.

Een laag ten zuidwesten van IJsland koerst in de loop van vandaag oostwaarts. Bijbehorend NO-ZW georienteerd warmtefront bereikt komende avond het westen en trekt in de nacht naar vrijdag oostwaarts.

Vrijdag gaat het regenen, lokaal tot 10mm is niet uitgesloten, De wind trekt ook aan naar vrij krachtig met uitschieters naar krachtig en vrijdagavond mogelijk even hard (7Bft.), de wind waait uit het zuidwesten. Met 10 graden is het vrijdag ook ruim boven normaal warm.

Tips?
Reageer op dit onderwerp