Medemblik: starterslening naar € 290.000,–

MEDEMBLIK – Tijdens de laatste raadsvergadering heeft de voltallige gemeenteraad besloten om de starterslening te verhogen naar € 290.000,–.

De verruiming zit hem in de maximale aankoopsom. Deze is verhoogd naar de NHG-norm (Nationale Hypotheek Garantie). Op dit moment heeft dit betrekking op woningen met een aankoopbedrag tot de NHG-grens € 290.000,–. Het aankoopbedrag van de woning mag maximaal dit bedrag zijn. Is er een verbouwing nodig? Dan geldt dit maximum voor het aankoopbedrag en de verbouwingskosten.

Treft de koper energiebesparende voorzieningen? Dan is het maximale NHG-bedrag € 307.400,–. Het extra bedrag dient hierbij volledig aan deze energiebesparende voorzieningen te worden besteed.

Lees ook: 50 nieuwbouwwoningen Bloesemgaerde Noord

Gerben Gringhuis (GemeenteBelangen) zegt tegen Medemblik Actueel: “GemeenteBelangen is de afgelopen jaren voorstander is geweest van de verruiming van de starterslening. Hiertoe hebben wij het initiatief genomen in 2017 en nu in 2019 wederom. Nadat onze motie op 10 oktober was aangenomen, lag er afgelopen raadsvergadering al een voorstel. Complimenten voor de gemeentelijke organisatie, die dit voortvarend heeft opgepakt.”

Lees ook: Nieuwe woonwijk Medemblik voor starters, 55-plussers maar ook sociale huurwoningen

Al met al betekent dit betere kansen voor de jongeren/starters op de woningmarkt.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.