Hoorn stelt extra toezicht in en gaat extra handhaven in december

HOORN – De gemeentelijke handhavers draaien extra diensten in de avonduren tijdens de decembermaand. In december ervaren veel inwoners (vuurwerk)overlast en is de kans op inbraken groter als het vroeger donker is. Team Handhaving houdt daarom extra toezicht tijdens feestdagen, zoals sinterklaasavond 5 december en op koopavonden. Ook worden er speciale acties gehouden waarbij inwoners in de avonduren, buiten kantoortijden, vuurwerkoverlast kunnen melden via de Facebookpagina van Team Handhaving. Deze worden dan direct opgevolgd. De eerste Facebookactie is komende vrijdag 6 december.

Extra toezicht op 5 december

De handhavers zijn los van het oppakken van meldingen die inwoners doen ook actief zichtbaar in de wijk aanwezig. Bijvoorbeeld komende Sinterklaasavond, donderdag 5 december. Veel inwoners vieren Sinterklaas bij familie of buren, waardoor de kans op woninginbraken stijgt. Door meer toezicht kan er snel gehandeld worden als dat nodig is en kunnen opvallende signalen direct bekeken worden.

Facebookactie tegen overlast

Op 6, 12, 19 en 20 december organiseren de handhavers via hun Facebookpagina een speciale meldactie voor vuurwerkoverlast. Inwoners kunnen die avond via de chatfunctie op Facebook.com/HandhavingHoorn melding doen. Op basis van de ernst van de melding komen de handhavers direct in actie. Zo kunnen overlastgevers worden aangepakt en krijgt de gemeente meer zicht op het soort overlastsituaties in deze periode. De handhavers bezoeken daarnaast ook preventief de bekende hotspots waar jongeren vaak hangen om overlast tegen te gaan.

Melden is belangrijk

Juist bij vuurwerkoverlast is het belangrijk snel te melden en daardoor ter plaatse te zijn om illegaal afsteken van vuurwerk te kunnen constateren en de daders te beboeten. De boete kan oplopen tot 400€ of een taakstraf. Mocht er een dreigende situatie zijn dan moeten inwoners altijd 112 bellen. Meldingen die geen spoed vragen, worden wel geregistreerd, maar later tijdens reguliere rondes opgepakt. Denk aan het melden van foutgeparkeerde aanhangwagens. Deze kunnen ook via www.hoorn.nl/melding worden gemeld.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.