WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma

Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma

Wat eten wij vandaag: Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma Wat eten wij vandaag: Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels, in stukken, panklaar
  • 600 g gekookte bieten, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 400 g shoarmavlees, gekruid
  • 1 el boter
  • 100 ml warme melk
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 bosje dille, grof gehakt

Instructies

  1. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Verwarm intussen de bietjes in een steelpan.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes op een hoge stand in een paar minuten bruin. Laat daarna zachtjes bakken op een lage stand.
  3. Giet de aardappels af. Stamp ze fijn met de boter en melk en schep de bietjes en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de dille door de stamppot en serveer met de shoarma.

Note!

Tip: Vervang de dille in dit recept door bieslook of koriander.

Tips?

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?