ABN sluit pinautomaat in Medemblik en Andijk

MEDEMBLIK – Door de toenemende aantal plofkraken waarbij vooral pinautomaten van ABN Amro het doelwit lijken te zijn heeft de bank besloten de pinautomaten in Andijk en Medemblik te sluiten dit om de omwonenden niet in gevaar te brengen.

De gesloten automaten zijn leeggehaald en worden vaak ook weggehaald. ,,Het escalerende geweld bij criminaliteit baart grote zorgen. In de hele samenleving zijn daarvan de gevolgen zichtbaar. Bewoners en ondernemers moeten zich veilig kunnen voelen. Daarom heeft de bank deze tijdelijke noodmaatregel moeten nemen”, meldt ABN Amro in een persbericht.

De Rabobank West-Friesland liet eerder vorige week al aan WF Nieuws weten dat zij de pinautomaat niet gaan sluiten maar wel voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Welke wilden zij niet vertellen om de criminelen niet al te wijs te maken.

Plofkraken in de toekomst dodelijk?

De politie vreest dat plofkraken in de toekomst zo uit de hand kunnen gaan lopen, dat ze tot dodelijke slachtoffers kunnen leiden. “Gelukkig zijn er nu nog geen slachtoffers die zijn overleden. Wij zijn er wel bang voor dat een plofkraak zo ernstig uit de hand loopt dat er brand of iets dergelijks ontstaat, waardoor mensen kunnen omkomen”, zegt de landelijke eenheid van politie.

Wel of niet lucratief?

De banken willen niet vertellen over de hoeveelheid geld dat bij een plofkraak buit wordt gemaakt maar uit recente rechtszittingen komen bedragen van vele tienduizenden euro’s tot zelfs enkele honderdduizenden euro’s naar buiten.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.