Weerbericht Westfriesland: veel bewolking, vanavond mogelijk (mot)regen

WESTFRIESLAND – Aan de oostzijde van een laag ten westen van Ierland wordt met een zuidoost)westelijke stroming zachte en relatief vochtige lucht aangevoerd. Een WNW-ZZO georiënteerde oude warmtefront van Noord-Holland naar Twente trekt langzaam noordwaarts met daarachter wat hogere dauwpunten van 6-9°C. 

Vanavond bereikt een volgende (actievere) front het zuidwesten en trekt gedurende de nacht naar dinsdag noordoostwaarts het land. Dit tweede front wordt op zijn beurt weer opgevolgd door een derde front die in de loop van de dinsdagmiddag het zuidwesten van ons land bereikt en langzaam noordoostwaarts

Bij ons is het vandaag overwegend bewolkt maar blijft het tot de avond droog. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 8 graden bij een meest matige zuidoostelijke wind die vanavond draait naar het zuiden en dan neemt de kans op (mot)regen ook toe. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik maar amper door de vele bewolking.

Dinsdag overdag vrijwel een kopie van vandaag alleen is het met 9 graden iets warmer en is de wind ook iets meer aanwezig. Dinsdagavond gaat het regenen en in de nacht naar woensdag kan het steviger gaan regenen.

Deze regen zet ook woensdag door en kan er lokaal tot 10 mm regen gaan vallen. Overdag is het door aanvoer van warme lucht 10 graden en in de nacht naar donderdg 8 graden. De wind blijft uit het zuiden/zuidoosten waaien en is overwegend matig van kracht, woensdagnacht draait dan de wind naar het westen en zwakt af.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.