WF Nieuws

Enkhuizer ondernemers gaan voor een duurzame toekomst

ENKHUIZEN – Duurzaamheid is een zeer actueel. Door dalende kosten van bijvoorbeeld zonnepanelen is het een rendabele investering voor veel ondernemers. Overheid en politiek hebben ambitieuze energie doelstellingen en dat zal tot strengere regelgeving leiden. Maar het is ook ingewikkeld. Wat kost het? En wat levert het op? Welke subsidie mogelijkheden zijn van toepassing en met welke partij ga je in zee?

Om de ondernemers op de Enkhuizer bedrijventerreinen te helpen is er een werkgroep gestart waarin zoveel mogelijk expertise wordt gebundeld. Deelnemers zijn Parkmanagement Enkhuizen, Enkhuizen Onderneemt, Gemeente Enkhuizen, Koepel WBG en het Ontwikkelingsbedrijf NHN. Deze werkgroep gaat onderzoeken of investeringen collectief kunnen worden aangepakt. Collectief duurzaam investeren loont, bij soortgelijke projecten elders in het land werd 20-30 % bespaard.

Voorlopig richt de werkgroep duurzaamheid zich op zonnepanelen en LED verlichting. Er wordt gekeken naar het collectief aanpakken van duurzaamheid investeringen, betrouwbare adviseurs en leveranciers, subsidie: hoe en waar? Ook kan er hulp worden gegeven bij een energie scan waardoor inzicht wordt verkregen welke acties het meest voor de hand liggen.

Op de bijeenkomst van maandag 25 november 2019 wil de werkgroep duurzaamheid u graag verder informeren. Van de kant van de ondernemers hoopt de werkgroep op uw input van enthousiasme, kennis en energie. De werkgroep hoopt een aantal bedrijven te kunnen interesseren om gezamenlijk met duurzaamheid aan de slag te gaan.

  • Datum: maandag 25 november 2019
  • Locatie: BC Opleidingen, Voorland 13, Enkhuizen
  • Tijdstip: 16.00-18.00 uur
  • U kunt zich aanmelden via dirk.verbeek@wfmbrons.nl
Tips?Reageer op dit onderwerp