WF Nieuws

Politiek Hoorn tegen komst 12 meter hoge appartementencomplex locatie De Egel Banden

HOORN – Vrijwel de voltallige raadscommissie is tegen de komst van een 12 meter hoog appartementencomplex op de locatie waar nu nog het oude pand van De Egel Banden aan het Keern staat.

Dit bleek dinsdagavond wel toen de plannen van projectontwikkelaar Bukom met de plannen op tafel kwam. In het appartementencomplex is ruimte voor 34 woningen maar krijgt niet de goedkeuring van de raadscommissie. Vooral de bezwaren van de omwonenden wogen zwaar voor de commissieleden al kwam de VVD nog wel met een optie waarin wordt gekozen voor een integraal plan voor de westkant van het Keern tot aan de Blauwe Berg. D66 en DRP konden zich wel vinden in de plannen de overige fracties wezen dit plan resoluut af, die zagen met meer als een excuus om geen beslissingen hoeven te nemen.

Als enige partij wil HOP wel een hogere hoogte toestaan, vooral omdat dan de gemeente dan kan eisen dat er goedkopere huur- en koopwoningen in het appartementencomplex worden opgenomen, HOP riep de kersverse wethouder Arthur Helling op om er voor te zorgen dat er iets sociaals wordt gedaan met het complex maar dat kon de wethouder niet beloven, dat is aan de projectontwikkelaar volgens Helling.

Tips?

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?