WF Nieuws

Tata Steel in IJmuiden (Foto: Tata Steel)

Westfriese werknemers Tata Steel in het ongewisse over aankomende ontslaggolf

WESTFRIESLAND – Grote onrust bij de Westfriese personeelsleden van Tata Steel in IJmuiden na de bekendmaking dat er bij het bedrijf 800 miljoen moet worden bezuinigd waarvan 170 miljoen op de arbeidskosten.

Bronnen binnen Tata Steel spreken van in totaal 2500 ontslagen waarvan 1500 á 1600 ontslagen in Nederland.  Vakbond FNV zegt totaal verrast te zijn van de hoeveelheid ontslagen en dat het bericht tot veel onrust leidt bij het personeel van Tata Steel.

FNV-bestuurder Aad in ’t Veld: ‘Wij hadden verwacht dat na vandaag duidelijk zou zijn hoe Tata de bezuinigen wil doorvoeren. Maar eigenlijk hebben we alleen gehoord dat het plan 1 april klaar moet zijn. Tot die tijd zitten de medewerkers dus nog in onzekerheid.’

Staken is een optie

De vakbond wil dat Tata haast maakt met het maken van de plannen. Eind van deze maand wordt de hele Europese ondernemingsraad geïnformeerd. In ’t Veld: ‘Wij gaan niet afwachten. De werknemers willen weten waar ze aan toe zijn. Wij accepteren geen gedwongen ontslagen. We zullen knokken voor het behoud van banen.

Tips?Reageer op dit onderwerp