WF Nieuws

Hoorn wacht demonstraties van KOZP en Pegida

HOORN – Beide groeperingen hebben via facebook aangegeven tijdens de intocht van Sinterklaas in Hoorn te willen gaan demonstreren, KOZP tegen de aanwezigheid van Zwarte Pieten en Pegida juist tegen de aanwezigheid van KOZP.

Op de speciale Facebookpagina van KOZP kan iedereen zich aanmelden die tegen de aanwezigheid is van Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas aanstaande zaterdag 16 november in Hoorn. De woordvoerder van KOPZ laat aan de redactie weten een vredelievende demonstratie te willen houden en zeker geen relletjes willen veroorzaken, maar ze zijn zich er wel van bewust dat de aanwezigheid van Pegida de sfeer negatief kan beïnvloeden.

Pegida laat weten op uitnodiging naar Hoorn te komen om tegen de aanwezigheid van KOZP te demonstreren en dit zal geen stille protest gaan worden. Pegida roept tegenstanders van KOZP op om een muur te gaan vormen om de KOZP demonstranten om ze zo uit het zicht van de kinderen te ontrekken.

Tips?Reageer op dit onderwerp