Lezing Volkssterrenwacht Orion: Relatie tussen Astronomie en Astrologie

BOVENKARSPEL – In Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel wordt op dinsdag 19 november 2019 de lezing gegeven: De gespannen relatie tussen Astronomie en Astrologie. Deze lezing wordt gepresenteerd door Jos Lankreijer.

De gespannen relatie tussen Astronomie en Astrologie

Het valt niet te ontkennen dat de astronomie veel te danken heeft aan de astrologie. Waar zouden we zijn als onze voorouders niet waren begonnen met het gedetailleerd waarnemen van de hemel? Ook grote geleerden als Johannes Kepler en Isaac Newton hielden zich bezig met astrologie. De hedendaagse astrologie maakt dankbaar gebruik van de verworvenheden van de moderne astronomie. Het populaire computerprogramma Stellarium wordt gebruikt door zowel astronomen als astrologen. Hoe komt het dat mensen die toch allen van sterren en planeten houden elkaar regelmatig in de haren vliegen?

In deze lezing worden de basisprincipes van de astrologie uitgelegd. We leren onderscheid maken tussen ‘sterrenbeelden’ en ‘tekens van de dierenriem’. Begrippen als ‘ascendant’, ‘descendant’, ‘huizen’ e.d . worden verduidelijkt. We leggen uit wat een ‘echte’ horoscoop is in de ogen van serieuze moderne astrologen.
Maar natuurlijk worden ook de gangbare bezwaren tegen de astrologie behandeld. En we gaan op zoek naar bewijzen voor de werkzaamheid van de astrologie.

De conclusie zal zijn dat astronomen en astrologen elkaar eigenlijk niet in de weg zitten; het zijn eerder de psychologen die zich zorgen moeten maken.

  • Aanvang van deze lezing: 20.00 uur ( de sterrenwacht is open vanaf 19.30 uur).
  • Verzoek om van te voren aan te melden !!!! 
Dit kan via email: info@volkssterrenwachtorion.nl of telefonisch via 06-48850445.
  • Toegangsprijs voor leden € 3,- p.p. en niet leden € 6,–.p.p

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.