WF Nieuws

Foto: Joosep Martinson - ISU/ISU

Westfriese marathonschaatsers bij de beloften in de middenmoot

WESTFRIESLAND – Gelukkig voor Ruud Slagter liet de concurrentie ook een paar steken vallen waardoor zijn voorsprong als leider in het tussenklassement in de KPN Marathon Cup bij de beloften geen al te grote schade op liep.

Ruud Slagter, voor de wedstrijd als grote favoriet voor de overwinning gezien, kwam pas als 17e over de finish op het ijs van Thialf afgelopen zaterdagavond tijdens de 4e KPN Marathon Cup, en was daarmee ook direct de hoogst genoteerde schaatser uit Westfriesland. Twan Berlijn kwam niet verder dan de 19e plaats, Gert Jan van Diepen zag zich pas terug op de 36e plaats en Arn Botman op plaats 43.

De winst ging geheel onverwacht naar de Amerikaan Ian Quinn voor Chiel Smit en Ivar Immerzeel. In de voorlopige tussenstand blijft Ruud Slagter nog gewoon aan de leiding met 67,1 punt voor Tom den Heijer en Chiel Smit die als enige in de top 3 wel veel punten wist te pakken.

Zaterdagavond 16 november is de 5e ronde in de KPN Marathon Cup voor de beloften op het ijs van Haarlem.

Tips?Reageer op dit onderwerp