WF Nieuws

SG Westfriesland rehabiliteert zich in Beverwijk

Beverwijk – SG Westfriesland heeft in een puike wedstrijd de nare smaak van de vorige speelronde weggespoeld door in Beverwijk met ruime cijfers te winnen van KZC. De waterpoloploeg uit Hoorn ging vorige week lelijk onderuit in eigen bad en dat werd met een wervelende show rechtgezet tegen KZC, een directe concurrent in de strijd om handhaving in de Derde Divisie, 4-11. 

Een paar goede trainingen en een praatsessie waren verantwoordelijk voor de goede start van de Hoornaren want direct vanaf het eerste fluitsignaal liet SG Westfriesland zien dat het verlies van vorige week een uitglijder was. Bas Roozekrans, Niels Duijn en Sven van Schie tilde moeiteloos de stand naar 1-4 in de eerste periode en de ploeg speelde met flair.

Het tweede kwart leek het tempo wat gezakt te zijn  maar verdedigend hadden de Hoornaren hun zaakjes prima op orde. Vooral achterin was Daan Kok als laatste man in bloedvorm, 2-5. In de derde periode besliste SG Westfriesland al de wedstrijd door met enkele fraaie treffers vanaf de midvoor positie de stand naar 2-9 te tillen en was het zaak om in het laatste kwart niet te verzaken.

Twee tegendoelpunten werden nog wel geïncasseerd in de laatste periode maar de 4-11 overwinning was dik verdiend en niet geflatteerd.

Na afloop sprak onze verslaggever met Daan Kok die als mid-achter de aanvallers van KZC in zijn zak had en trainer/coach Ron Schoenmaker van SG Westfriesland.

Tips?

Reageer op dit onderwerp