WF Nieuws

Zitvoetbal Rick Bakker (Foto: Bert Putters)

KFC – Spartanen ‘en nu doorgaan’

KOOG A/D ZAAN- Het was een zware deceptie voor de Spartanen uit tegen KFC in Koog a/d Zaan. In begin wel een kans voor Dave Severins en Job Zuiker, maar deze pogingen gingen niet in het doel van KFC. Trainer Jitze Bosma miste de geblesseerde spelers Nick en Jordi Velzeboer.

Ook Dillen Zuiker zat niet bij de selectie en ook niet op de bank. Twingo Toby Schut wist in de 15e minuut  Sam van der Stadt te bereiken en hij had geen genade voor Jorn Ebbelaar. 1- 0. KFC fysiek veel sterker wist elke keer weer goed aan te vallen.

Tegen bij Spartanen een enkele mislukte poging. Na rust was er iets meer snelheid op rechts door de inbreng van Timo Bedorf voor Dave Severins na rust. Het gevaar kwam van KFC, die duidelijk voor de winst gingen. Echter Jorn Ebbelaar verdedigde accuraat op schoten van Van der Stadt en Tringo Toby Schut (KFC). Gelud Afhakame (Spartanen) was dicht bij 1-1, maar zijn inzet was te zwak en te makkelijk voor de doelman van KFC  Martijn Teeuw.

Tekst loopt door onder de foto

Dave Severins is Tringo Toby Schutt te snel af. (Foto: Bert Putters)

Aan de andere kant een overtreding in de 16 meter. De toegekende strafschop werd in de uiterste linker hoek ingeschoten door  Joeij Schoolmeester. Doelman Ebbelaar dook de bal eruit, terwijl zijn medespelers het druk hadden hem te complimenteerden, schoot Tringo Toby Schut over 25 meter de bal buiten bereik van Ebbelaar tegen het net.

Opeens ontwaakten de spelers van Spartanen, maar  met nog enkele  minuten te spelen was dit te laat. Timo Bedorf ging goed door over de rechterflank en wist de andere invaller Davey Stam te bereiken. 2-1. “En nu doorgaan”, riep Jitze Bosma zijn spelers toe.

Dit echter was te laat. KFC stijgt nu op de ranglijst. Over 14 dagen de derby Spartanen thuis tegen Spirit’30.

Tips?Reageer op dit onderwerp