WF Nieuws

Archieffoto

Irene Schouten ongenaakbaar op de marathon, 8 uit 8

ANDIJK – Irene Schouten liet er zaterdagavond geen enkele twijfel over ontstaan wie de sterkte op de marathon is bij de dames.

Voor de achtste keer op rij ging zij in schaatstempel Thialf er met de winst vandoor al zag zij liever dat dit in Hoorn gebeurde op haar eigen thuisbaan ‘De Westfries’.

De wedstrijd zelf kende maar weinig sensatie, het peloton bleef bij elkaar tot de meet waar zoals gewoonlijk Irene Schouten met haar vlijmscherpe eindsprint iedereen achter zich liet en de winst pakte.

De winst heeft zij vooral te danken aan teammaatje Carien Kleibeuker die geen andere schaatster toestond om een ronde voorsprong te nemen, zelfs in de finale wist de andere grote favoriet, de italiaans Francesca Lollobridigida, geen vuist te maken door Carien Kleibeuker.

Achter Irene Schouten pakte Marijke Groenewoud de 2e plaats voor Manon Kamminga die derde werd. Op de vierde plaats zag Irene Schouten haar nichtje Kelly Schouten eindigen. Beau Wagemaker uit Hoogkarspel, ook 1 van de favorieten, kwam niet verder dan de 19e plaats, Janet Beers, net als Beau Wagemaker uit Hoogkarspel, pakte de 24e plaats.

De volgende marathon is die in Haarlem op zaterdag 16 november.

Tips?Reageer op dit onderwerp