WF Nieuws

Kritische ogen tijdens de vogelshow in de Paus

LUTJEBROEK – Met een kritisch oog zijn gisteren de vogels van de Streker Vogelvrienden door de keurmeesters bekeken. De exotische vogels van o.a. Walter Putters vielen ook weer in de prijzen.

Hij kweekt al jaren samen met zijn zoon Jesse Agapomis Pallarius (Roodmasker agapomis) (zie ook de beelden). Jesse is zelfs vorig jaar Nederlands kampioen geworden met dit soort vogels in Zwolle.

Bijna 550 vogels zijn in de grote zaal van café De Paus in Lutjebroek bijeengebracht voor de jaarlijkse grote vogelshow van vogelvereniging Streker Vogelvrienden. Het houden van vogels gaat, zo vertelde Ruud Kok ons, van opa, vader op zoon.

Burgemeester Michiel Pijl van Drechterland heeft de tentoonstelling donderdagavond geopend. Het publiek is vanaf vrijdagochtend 10:00 uur tot en met zondag 16:00 uur welkom. En kan dan zelf een blik werpen op de winnende tropische vogel, kanarie, parkiet, Papegaaiachtigen en Agapomis in diverse uitvoeringen.

Tips?

Reageer op dit onderwerp