VVW tankt vertrouwen na bekerzege

WERVERSHOOF – De handbaldames van Commandeur/VVW uit Wervershoof bekeren door na een prima zege op competitiegenoot Westfriesland/SEW 2. In eigen hal speelde de ploeg van trainer/coach Fred Stuurman met lef en vertrouwen en dat betaalde zich uit, 20-11, waarmee een reeks van vier nederlagen in de competitie werd doorbroken. 

Onder toeziend oog van vele toeschouwers was de eerste speelhelft een gelijk opgaande strijd waarbij in eerste instantie VVW het voortouw nam, 3-1, maar SEW 2 even orde op zaken stelde, 3-5. VVW, waar Beau Groot weer speelde na langdurig blessureleed, voelde echter dat er wat te halen viel en probeerde afstand te nemen. Dat lukte ten dele want bij rust was het gaatje slechts twee punten, 9-7.

Na de pauze was VVW ontketenend en sloeg een gat van zes punten, 13-7. SEW 2, die in de afgelopen zes dagen al twee pittige wedstrijden had gespeeld, kwam niet goed in het ritme waardoor ook toegekende strafworpen niet benut werden.

De thuisploeg had vleugels gekregen en bouwden een grotere voorsprong op, mede door goede breaks te lopen. Uiteindelijk werd er verdiend gewonnen door VVW met 20-11 waardoor de ploeg uit Wervershoof naar de volgende bekerronde gaat.

Veel belangrijker was het feit dat er weer verrouwen is getankt voor het verloop van de reguliere competitie waarin VVW lag geklasseerd staat.

Na afloop nam onze verslaggever diverse gesprekken op in Wervershoof.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.