Eigen inwoners eerst in Drechterland

DRECHTERLAND – De gemeenteraad van Drechterland heeft afgelopen maandag met algemene stemmen een motie aangenomen die eigen inwoners het voorkeurrecht geeft op het verkrijgen van een woning binnen Drechterland.

In de aangenomen motie roepen de partijen het college op om voorrang te verlenen voor eigen inwoners bij de schaarse uitbreidingsplannen van de dorpskernen Wijdenes, Venhuizen en Schellinkhout. De indieners van de motie zien het als hun plicht aan de inwoners van Drechterland om een voorrangsregel toe te passen om hen zodoende een kans te geven om in het eigen dorp te kunnen blijven wonen.

Juridische haalbaarheid

Of dit juridisch allemaal haalbaar is moet nog worden bekeken maar de gemeenteraad blijft erbij voorstander te zijn van een voorrangsregeling en anders moet er een alternatieve invulling worden gemaakt en daarbij denken de indieners van de motie aan bijvoorbeeld promotie en/of informatievoorziening naar de eigen inwoners van Drechterland.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.