Drechterland breidt Bibob-wet verder uit, nu ook onderzoek vergunningen

DRECHTERLAND – Drechterland heeft de beleidsregels voor de Wet Bibob verder aangescherpt. Met de Wet Bibob heeft de gemeente de mogelijkheid om gericht onderzoek te doen naar de aanvrager van een vergunning of de financiering van een investering waarvoor de vergunning wordt aangevraagd.

Drechterland hanteerde de Wet Bibob voorheen enkel bij aanvraag van een Drank- en Horecavergunning en bij vergunningen voor de exploitatie van een seks-inrichting. Vanaf vandaag kunnen nu ook vergunningen, subsidies, vastgoedtransacties en aanbestedingen onderzocht worden om zo nog meer barrières tegen ongewilde criminaliteit te kunnen opwerpen.

Drechterland start in een aantal gevallen standaard een Bibob-onderzoek en als er signalen zijn van mogelijke georganiseerde criminele activiteiten zal er ook een Bibob-onderzoek worden gestart.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.