WF Nieuws

Spirit’30 verliest topper in de 2e klasse A met 1-3.

HOOGKARSPEL – Een hoopvol begin voor Spirit’30 in hun ontmoeting tegen VIOS W. Na zo’n 20 minuten spelen in een kluwen van spelers kwam de bal voor de voeten van Luc Waardenburg, die inschoot en het laatste tikje werd alsnog gegeven door Arjen Boekweit, 1-0.

Lang hebben de roodwitten niet van deze voorsprong weten te genieten. Voor de wedstrijd was men al gewaarschuwd voor de bewegelijk en snelle Miles Vork (VIOS W) en dit buitte hij goed uit. 1-1. “Een fout van mij”, gaf Jimmy Bouwhuis ruiterlijk toe.

Even later was het weer raak inzetten van Sven Dekker en Ted Ooijevaar werden gepareerd door de verdedigers van Spirit’30, Maar de snelle Sam Bruin stond op de juiste plaats om de bal achter Mike Hoffer te deponeren. 1-2. Spirit’30 werkte hard en had voor rust 6 tegen slechts 2 hoekschoppen van VIOS (W). Wat staat voor “Vooruit Is Ons Streven”. En dit buitte zij goed uit in hun kansen voor het doel van Mike Hoffer, die het maar druk mee had. Want zij hanteerden duidelijk het Kick en Rush spelletje, zoals de Engelsen dit noemen. Ivo Rohling, geen onbekende in West-Friesland, heeft ook nog een gouden hand van wisselen.

Na rust maakte Nick Schipper door Rohling ingebracht 1-3. Enkele minuten later kreeg Spirit’30 nog een mogelijkheid om aansluiting te krijgen met nog ruim een kwartier te spelen. Jordi Klompe miste de toegekende strafschop en zag deze gekeerd door de doelman van VIOS W Coen Filee. De rebound van Jimmy Bouwhuis keerde Filee ook.

Met 10 tegen 5 hoekschoppen als eindstand, wist Spirit’30 met al hun overwicht niet om te zetten in doelpunten en verloor deze 6 punten wedstrijd met 1-3.

Tips?

Reageer op dit onderwerp