Janno Botman bij de beste tien op de 1000 meter in nieuw persoonlijk record

ANDIJK – De 1000 meter bij de mannen is samen met de 1500 meter de konings- en keizerafstand bij het langebaanschaatsen geworden. En dat lieten de schaatsers vandaag op het ijs van Thialf dan ook duidelijk zien.

Kai Verbij reed zelfs een wereldrecord op laagland banen en er reden zelfs 3 schaatsers onder de 1:08.00. Janno Botman kwam daar niet in de buurt maar met een fantastische 1:09:61 reed hij een flinke hap van zijn oude persoonlijk record af. Janno eindigde op de negende plaats maar hij hoeft zich nergens voor te schamen, zijn race was er 1 uit het boekje.

Kai Verbij, Kjeld Nuis, Thomas Krol , Hein Otterspeer en Dai Dai Ntab mogen zich gaan opmaken voor de World Cups op de 1000 meter.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.