Irene Schouten pakt ticket naar Wereldbeker 5000 meter

ANDIJK – Ticket 1 is binnen voor Irene Schouten, zondagmiddag wist zij op de 5000 meter de 5e plaats te pakken die toegang geeft voor deelname aan de World Cup wedstrijden.

In de eerste wedstrijd moest Irene direct vol aan de bak tegen Imke Vormeer om een tijd te zetten waar hopelijk de andere dames zich stuk op reden. In 7:00.95 wist zij over de finish te komen, haar tegenstanders eindigde op ruime achterstand in 7:19.19.

De winst ging zoals verwacht naar Esmee Visser in 6:52.75 wat een supersnelle tijd is zo vroeg in het seizoen voor Reina Anema die in een nieuwe PR. van 6:57.58 als tweede eindigde, Carlijn Achtereekte kwam in 6:59.25 over de finish en Antoinette de Jong pakte de vierde plaats in 6:59.69

Later vandaag schaatst Irene Schouten nog de massa start waar zij de grote favoriet is.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.