Hoorn start proef met scanauto tegen foutparkeerders

HOORN – Om het de foutparkeerders nog moeilijker te maken start de gemeente Hoorn deze maand met een proef waarbij een scanauto wordt ingezet. Deze scant kentekens van auto’s en als er dan een auto wordt gevonden die niet heeft betaald voor het parkeren dan krijgt een Boa automatisch een  melding en kan deze een bon uitschrijven.

In Hoorn zullen niet direct boetes worden uitgeschreven, de eerste week zijn het enkel waarschuwingen maar daarna volgen de bekeuringen.

In Amsterdam is de inzet van een scanauto een groot succes, foutparkeerders worden veel sneller opgespoord maar ook de inkomsten zijn sterk gestegen omdat er veel meer boetes zijn en worden uitgeschreven. In Rotterdam, waar men ook gebruikt maakt van een scanauto, haalde men in 2015 zonder scanauto 42,1 miljoen euro op, in 2018 was dit bijna 70 miljoen euro.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.