WF Nieuws

Gemeenteraad Medemblik stelt beslissing over nieuwe Zeehoek uit

WERVERSHOOF – De gemeenteraad heeft donderdagavond besloten om de beslissing over het nieuwe zwembad de Zeehoek in Wervershoof niet te gaan behandelen maar vooruit te schuiven.

Diverse partijen vinden dat er nog teveel onduidelijkheden zijn om het nu te gaan bespreken. De raad wil eerst nog diverse partijen horen en pas dan een definitieve beslissing nemen.

Gerben Gringhuis van GemeenteBelangen vroeg direct aan het begin van de raadsvergadering aan de voorzitter om het punt van de agenda te halen, juist om meer duidelijkheid te krijgen over alle kosten.

Fractievoorzitter Luiten Plekker van GemeenteBelangen zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Bij de presentatie van het college bleek 12 mln alleen genoeg voor een 2-badenconcept. Om een 3-badenconcept te realiseren is 1,3 mln. Extra nodig. Dat is veel geld. Ook de jaarlijkse bijdrage van de gemeente is flink gestegen. We willen een goede afweging maken met meerdere opties. Dat vraagt om heldere uitgangspunten van de gemeenteraad. Dat willen we opnemen in een zo breed mogelijk gedragen motie tijdens de raadsvergadering op 28 november.

Tips?

Reageer op dit onderwerp