Het Clusius in Hoorn (Foto aangeleverd)

Gastlessen door Hoorns college tijdens Week van Respect

HOORN – Tijdens de Week van Respect die maandag 4 november start, geven collegeleden gastlessen op diverse scholen in Hoorn. Doel van de Week van Respect is jonge mensen laten ervaren hoe ze kunnen bijdragen aan een respectvolle omgeving in de klas, in de buurt of op de sportclub. Dit door te bespreken hoe zij zelf het verschil kunnen maken en hen te activeren bij te dragen aan een omgeving waarin iedereen zich thuis en geaccepteerd voelt. 

Op woensdag 6 november verzorgen wethouders Marjon van der Ven en Kholoud al Mobayed beiden een gastles op het Tabor College d’Ampte. Burgemeester Jan Nieuwenburg geeft diezelfde dag een gastles aan een vmbo-klas op het Clusius College. Op vrijdag 8 november geeft wethouder Simon Broersma twee gastlessen aan leerlingen op basisschool Dynamis. Vanwege geplande toetsen in de week van 4 tot en met 10 november zijn er in de daaropvolgende week ook nog een aantal gastlessen over respect: wethouder Samir Bashara verzorgt een gastles op het Tabor College d’Ampte en wethouder Kholoud al Mobayed doet dit voor twee mbo-klassen op het Clusius College.

In gesprek over respect

De gemeente wil met haar inwoners een samenleving creëren waarin iedereen meetelt en een gelijkwaardige plek kan innemen. Hierin horen intimidatie, geweld en discriminatie op basis van leeftijd, geslacht, afkomst, cultuur, religie, seksuele gerichtheid, genderidentiteit of beperking niet thuis. Zien de leerlingen dat terug in hun directe omgeving? Gaan we in onze stad respectvol met elkaar om? Waar en hoe denken ze dat het beter kan? En hoe kunnen ze daar zelf nog meer aan bijdragen? Deze en andere vragen worden besproken tijdens de gastles in de klas.

Week van Respect

Jaarlijks sinds 2006 organiseert de Respect Education Foundation (REF) in de tweede week van november de Week van Respect. Sinds 2006 zijn er volgens REF in totaal ongeveer een miljoen leerlingen in 32.000 klassen op drieduizend scholen bereikt. REF zet zich in voor een sociaal veilige samenleving, waarin kinderen en jongeren zich thuis voelen en waar zij actief aan deelnemen. Voor meer informatie: www.weekvanrespect.nl.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.