WF Nieuws

foto door: www.pascalvanas.nl

Kick Out Zwarte Piet komt naar Hoorn

HOORN – De actiegroep Kick Out Zwarte Piet wil tijdens de intocht van Sinterklaas in Hoorn gaan demonstreren tegen de aanwezigheid van Zwarte Piet die in hun ogen een voorbeeld van racisme en slavernij is.

In 2018 had KOZP ook plannen om naar Hoorn te komen om te demonstreren tegen de aanwezigheid van Zwarte Piet maar trok zich op het laatste moment terug vanwege de strenge eisen die de gemeente Hoorn de actiegroep oplegde.

De groep kon enkel demonstreren op ruime afstand van de route die Sinterklaas bij zijn intocht zou gaan afleggen. Een lokale groep nam wel de handschoen op en demonstreerde maar veel aandacht kregen zij niet.

Tips?

 

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp