Foto: Wim Langbroek

Metamorfose bibliotheek Enkhuizen afgerond en weer open voor publiek

ENKHUIZEN – Nadat er een week lang volop is gewerkt en gesjouwd in de bibliotheek aan de Wielewaal is deze vanaf vandaag weer open voor het publiek. De hele herfstvakantie tot en met laat in het weekend is er hard gewerkt in het gebouw om alles op tijd gereed te krijgen.

Vanaf vandaag is de geheel vernieuwde bibliotheek dan ook weer gewoon open voor het publiek, de bibliotheek heeft in een week tijd een volledige metamorfose ondergaan zodat er van de oude inrichting niets meer terug te vinden is. De oude ruimte die voorzien was van veel oude stalen kasten is omgetoverd tot een supermodern geheel met nieuwe eigentijdse interieur en gescheiden ruimtes waar lesgroepjes voortaan afgezonderd aan het werk kunnen.

De hoek voor de allerkleinste is opgefrist in de ruimste zin van het woord en ziet er weer hip en modern ook. Ook het nieuwe DigiLAB mag gezien worden met zijn luxe knalgele bankstel en moderne inrichting. Mooie planten en de mogelijkheid voor een lekker bakkie koffie tussendoor, de nieuwe bibliotheek is een mooie plek geworden voor jong en oud. Een bibliotheek waar de inwoners van Enkhuizen trots op kunnen zijn.

Ondanks dat de  officiële heropening zal plaatsvinden op 8 november en gedaan worden door wethouder Dorus Luyckx is deze nieuwe superdeluxe bieb vanaf vandaag gewoon volgens de reguliere openingstijden alvast geopend zodat iedereen er weer zijn boeken kan halen en van het beschikbare internet gebruik kan maken.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.