WF Nieuws

SG Westfriesland capituleert pas een paar minuten voor tijd

AMSTELVEEN – Ondanks een goed gespeelde wedstrijd stond SG Westfriesland zondagavond met lege handen. In Amstelveen was het geroutineerde De Futen, met voormalig international Gert de Groot in hun gelederen, net te sterk voor de Hoornaren die tot twee minuten voor het einde nog aanspraak konden maken op een wedstrijdpunt, 11-9.

Voor de waterpololiefhebber zijn de wedstrijden tegen De Futen altijd om te smullen want beide ploegen durven ook daadwerkelijk aanvallend te spelen. De historie heeft echter geleerd dat vooral De Futen de meeste ontmoetingen heeft gewonnen en dat heeft vooral te maken met het feit dat het vriendenteam uit Amstelveen enkele voormalige “kleppers” in het team heeft waarvan de Groot het grootste boegbeeld is.

Toch wist SG Westfriesland prima partij te bieden en besloot het eerste kwart met een 1-2 voorsprong. Een goed lopende man meer aan de zijde van de Hoornaren zorgde halverwege de wedstrijd voor een 4-4 tussenstand en bleef de ploeg van Ron Schoenmaker goed spelen. Bas Roozekrans scoorde fraaie doelpunten op de midvoor positie, Sven van Schie faalde niet bij een strafworp en aanstormend talent Elias de Jonge benutte prima een man meer situatie.

Het betekende dat SG Westfriesland met vertrouwen de laatste periode inging met een tussenstand van 8-8. Niels Duijn bracht de ploeg op 8-9 maar met een subtiel lobje scoorde De Futen weer de 9-9.

Een afstandschot van de thuisploeg was de goed keepende Maarten Schooneman te machtig, 10-9, en werd de slotfase uitermate spannend. Daar waar de Hoornaren kansjes kregen op de gelijkmaker sloeg het noodlot toe. Daan Kok, die een puike wedstrijd speelde, onderschepte een bal van De Futen maar tikte deze pardoes achter zijn eigen keeper en die tegenslag kwam SG Wesfriesland niet meer te boven, 11-9.

Na afloop sprak onze verslaggever met Bas Roozekrans van SG Westfriesland en coach Ron Schoenmaker.

Tips?Reageer op dit onderwerp