HSV Sport 1889 wint van De Valken

HOORN – Met Randy Kassenaar in de basis was een goede keus van trainer Armand Hoffman van HSV Sport. HSV Sport begon voortvarend en met veel fysieke kracht tegen de nummer 3 van de 4e klasse C De Valken uit Hem.

De jonge technische ploeg van trainer René Bierdrager, was niet opgewassen tegen zoveel souplesse en snelheid. 1-0 en de 2-0 kwamen op naam van de eerder genoemde Kassenaar. De 3-0 was van een grote schoonheid door Nick Dekker. Hij lobde de bal net buiten de 16 meter over de iets voor zijn doel staande Loek Groot (de Valken).

De valken deed wel wat terug, maar zowel Rick Boon, helemaal niets Remon Leeuw kon iets uitrichten voor het doel van doelman Luke van Amstel (HSV Sport). Aanvoerder Niels Timmer van De valken had nog de mogelijkheid om vanaf de 11 meter 3-1 te scoren, omdat Kor Mantel in het strafschop gebied werd neergelegd.

De vrouwelijke scheidsrechter Marisca Overtoom was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. De ingeschoten bal was wel in de uiterste hoek, maar Luk van Amstel had die hoek ook uitgekozen en stopte de bal. Ruststand 3-0.

Na rust een actiever De Valken en het inbrengen van Roan Groot voor Christiaan Wognum bracht rust in de verdediging van de Hemmers. Ook Jelle Boon was een verbetering op rechts voor Remon Leeuw. Mike groot kreeg last van zijn kuit en Maarten Koster was een logische vervanger. Even later kwam Kor Mantel tweemaal vrij voor doelman Luk van Amstel, maar de doelman van HSV Sport stopte de bal bekwaam.

Een tiental minuten later scoorde Mantel bijna, maar van Amstel kwam onbesuisd op Mantel af. De laatste blesseerde zich ernstig net boven zijn achilles pees en moest het veld verlaten. Voor het onbesuisd inkomen kreeg van Amstel een gele kaart, maar De Valken kreeg geen strafschop.

Wat zeer opmerkelijk was en een heel vreemde beslissing van Marisca Overtoom, die verder foutloos de wedstrijd leidde. Al was het jammer dat de vlaggenist van HSV Sport Laurens Jonkman dacht dat het koningsdag was. Hij vlagde regelmatig voor buitenspel, wat het niet was.

Opmerkelijk was het dat juist HSV Sport in haar programmaboekje een uitleg had gegeven van deze regel. Dat Nick Dekker vlak voor tijd nog 4-0 scoorde was gezien het overwicht van 11 tegen 10 begrijpelijk.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.