Weerbericht Westfriesland: bewolkt maar wel zo goed als droog

WESTFRIESLAND – Een NW-ZO georiënteerde hoogtetrog ligt zondag ten noordwesten van ons land, van Noorwegen naar Portugal. Een golvend front boven Zuid-Frankrijk en Zuid-Duitsland komt op zondag dichterbij en komt maandag boven ons land uit.

Vandaag is het overwegend bewolkt en lokaal kan er een enkel spatje regen gaan vallen maar de hoeveelheden zullen minimaal zijn. De middagtemperatuur loopt op naar 14 graden bij een meest matige zuidelijke wind.

Zondag draait de wind naar het noorden maar veel verandert er niet aan het weerbeeld, het blijft bewolkt al neemt de kans op neerslag overdag wel af, zondagavond/nacht kan er wel regen gaan vallen, lokaal tot 10 á 11mm.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.