WF Nieuws

D66 wil ja-ja-stickers ook in Medemblik

MEDEMBLIK – Geert Mos (D66) wil het de tsunami aan reclamepapier dat elk jaar in de brievenbussen van de inwoners in de Gemeente Medemblik wordt gestopt een halt toe roepen door de nee-nee en ja-nee-stickers om te ruilen voor de ja-ja-sticker.

Met een ja-ja-sticker op de deur weten de bezorgers van reclamefolders dat zij daar wel welkom zijn en bij huizen waar geen sticker aanwezig is niet welkom zijn.

Geert Mos zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Het zou een mooie stap qua duurzaamheid zijn. 33 kg per huis minder papierafval. Medemblik mag o.i niet achterblijven!

In een aantal gemeenten in Nederland is de ja-ja-sticker al ingevoerd maar deze stap werd door reclamebedrijven aangevochten bij het Gerechtshof in Amsterdam. Ze gaf de gemeenten gelijk, en dat zij bevoegd waren om tot invoering van de ja-ja-sticker over te gaan wel onder voorwaarde dat er een overgangsperiode van twee jaar in acht werd genomen.

In een brief aan het college roept Geert Mos(D66) het college op om de ja-ja-sticker ook in de gemeente Medemblik in te voeren maar wil wel dat de negatieve bijvangst van het niet hebben van de ja-ja-sticker, huis-aan-huis kranten worden dan ook niet meer bezorgd gaat worden opgelost en vraagt het college om te kijken naar mogelijkheden om dit op te lossen.

Tips?Reageer op dit onderwerp