WF Nieuws
Foto: Rob Hartog

Moeizame race voor Rob Hartog in Argentinië

ABBEKERK – Rob Hartog heeft een moeizaam weekend in Argentinië afgesloten met eenentwintigste plaats in de race. De coureur van Team Hartog – Against Cancer kampte tevens het hele weekend met griep en dit speelde hem helaas flink parten in de wedstrijd.

De trainingen in Argentinië waren niet naar wens verlopen voor Rob Hartog. Het Circuito San Juan Villicum was nieuw voor de coureur uit Abbekerk. Daarnaast kregen de rijders ook te maken met een baan waar veel zand op lag en met een heel laag gripniveau wanneer de temperaturen stegen. Dit maakte het voor Hartog erg lastig om in het ritme te komen en voor het team om een juiste afstelling te bepalen op dit onbekende circuit. Daarnaast kampte de 27-jarige coureur het hele weekend ook met griep, wat het ook niet makkelijker maakte.

Hartog mocht zondag vanaf de twintigste startplaats beginnen aan de wedstrijd. Het was een stuk koeler tijdens de racedag en dat kwam de baancondities ten goede. Hartog kwam vrij goed van de plek. In de krappe eerste bocht was het erg druk. In het gedrang gingen er net voor Hartog bijna een paar rijders onderuit. De Kawasaki-coureur moest van het gas af en kwam daardoor laatste te rijden. Hartog wist een paar plaatsen te winnen en kon aanhaken bij een aantal rijders voor hem. Tijdens de race was Hartog wel een seconde sneller dan in de trainingen, maar het ontbrak hem aan de kracht om een inhaalactie te plaatsen. Na negentien ronden kwam Hartog als eenentwintigste over de finish.

Commentaar Rob: ‘Na de race kunnen we helaas concluderen dat het niet ons weekend is geworden. We hebben in de race wel een flinke stap gemaakt qua rondetijd, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. In de eerste bocht verloor ik in het gedrang veel plaatsen. In de race waren de baancondities normaal en doordat het tempo omhoog ging werd het rijden een stuk zwaarder. Ik merkte dat de kracht ver te zoeken was, omdat ik het hele weekend ziek ben geweest. Het is een teleurstellend weekend geworden, maar we hebben nog één kans in Qatar. In de komende week gaan we proberen goed te herstellen en dan gaan we ons opmaken voor de laatste race van het seizoen.

Tips?

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?