WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: lokaal veel regen en stormachtige wind

WESTFRIESLAND – Aandachtspunten zijn de neerslaghoeveelheden in het noorden/westen en de kans op zware windstoten vrijdagmiddag en -avond. Tot en met zaterdag zijn accumulaties van 20+ mm in het noorden en westen waarschijnlijk

Vanochtend en vanmiddag vallen er stevige buien, lokaal kan er tot meer dan 30mm aan neerslag gaan vallen en daarbij is de wind ook nog behoorlijk aanwezig, de zuidwestelijke wind trekt vandaag aan tot hard en later vandaag even tot stormachtig. De middagtemperatuur loopt op naar 15 graden. later vanavond gaan er nog meer zware buien vallen. In de nacht naar zaterdag blijft het regenen en daalt het kwik naar 11 graden.

Het weekend kent twee gezichten, zaterdag buien, 14 graden en een matige zuidwestelijke wind, zondag wat meer ruimte voor de zon maar ook dan vallen er enkele buien alleen loopt dan de temperatuur op naar rond de 20 graden. Helaas is het alleen voor zondag dat het zo warm gaat worden, vanaf maandag overdag weer rond de 14 graden en elke dag vallen er welk enkele buien.

Kortom. de herfst geeft vol gas

Tips?Reageer op dit onderwerp