WF Nieuws

Wethouder Kholoud al Mobayed (derde van rechts) en bestuurder Wilgaerden Iris van Bennenkom (tweede van rechts) hebben het plaquette van de Roze Loper onthuld bij woonzorgcentrum Avondlicht. (Foto aangeleverd)

Wilgaerden ontvangt als eerste in Westfriesland de Roze Loper

HOORN – Wilgaerden is de eerste zorginstelling in Westfriesland die de Roze Loper heeft gekregen. Dit is het landelijke keurmerk voor zorginstellingen die LHBTI- vriendelijke zorg bieden. LHBTI staat voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen. Iris van Bennekom, bestuurder Wilgaerden en wethouder Kholoud al Mobayed onthulden op 9 oktober de plaquettes van de Roze Loper bij woonzorgcentra Avondlicht en Westerhaven.  

Bestuurder Wilgaerden Iris van Bennekom: ‘Gewoon jezelf mogen zijn. Thuis, bij familie, vrienden, medebewoners en medewerkers. Ongeacht huidskleur, afkomst of seksuele geaardheid. Omdat dit niet vanzelfsprekend is, werken we aan bewustwording en ruimte voor diversiteit. Het afgelopen jaar hebben we met ondersteuning van de gemeente onderzocht wat nodig is om goede zorg te bieden aan LHBTI-ouderen, zodat ze zich bij Wilgaerden welkom, vertrouwd en thuis voelen, We zijn dit proces gestart bij drie Wilgaerden-locaties in Hoorn: Westerhaven, Avondlicht en het Centraal Bureau (ondersteunende diensten). Deze locaties hebben alle drie de Roze Loper gekregen.’

Wethouder Kholoud Al Mobayed: ’Ik ben er trots op dat ik tijdens de Regenboogweek Westfriesland aan deze zorglocaties in Hoorn de Roze Loper heb mogen uitreiken. Door deze en andere initiatieven werken we er samen aan dat je je in Hoorn veilig voelt om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt.’

De Roze Loper

De Roze Loper bestaat uit een traject dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg. Cliënten voelen zich na het traject meer gezien en voelen zich veilig in hun seksuele en genderidentiteit. Daarnaast wordt de organisatie zelf meer inclusief naar minderheidsgroepen in het algemeen. Om de Roze Loper te kunnen behalen, doorlopen zorglocaties een uitgebreide scan. Daar wordt gekeken naar: respect en openheid, waarborging van privacy, aandacht voor en training in omgaan met seksuele diversiteit, gelijke behandeling van partners en zorgvuldigheid in de omgang met seksuele diversiteit.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp