WF Nieuws

Populariteit van kleine zorgverzekeraars verder gestegen

WESTFRIESLAND – De kleinere zorgverzekeraars zijn ook in 2019 weer populairder geworden. Al jaren neemt de totale populariteit van de kleine zorgverzekeraars toe. In 2010 was het marktaandeel nog 9,3%, in 2019 ligt dat op 14%. De grote vier concerns (Achmea, VGZ, CZ en Menzis) zijn nog wel altijd goed voor ruim 85% van de markt. Dat blijkt uit de gegevens van Vektis Intelligence.

Groei

Opvallend lijkt dat de groei niet per se te maken heeft met de kosten van de zorgverzekering. Een vaak genoemd punt voor het zorgverzekering kiezen is dat mensen op zoek zijn naar een goedkopere premie. Als we naar de kleine verzekeraars kijken, dan valt de premie niet direct op. Daarvoor doen ze vaak nog ten onder aan de grotere spelers.

Guido Bouwmeesters van vergelijkingssite Vergelijkjezorgverzekering.nl licht toe: “Niet enkel de premie is belangrijk voor de consument, maar ook steeds meer de mogelijkheden van de aanvullende verzekeringen en de klantenservice. Die worden bij de kleinere verzekeraars op hogere waarde geschat dan die van de grote. Je ziet dat de beoordelingen voor de kleine verzekeraars ook een stuk hoger ligt. Mensen zijn dus meer tevreden, en vinden het dan minder erg om iets meer premie te moeten betalen.”

Vergelijken 2020

Ondertussen is het ook bijna weer zover om naar je zorgverzekering voor aankomend jaar te gaan kijken. Je zorgverzekering vergelijken 2020 kan na 12 november. Op die datum moeten de zorgverzekeraars hun premie bekend hebben gemaakt.

DSW is al de eerste zorgverzekeraar die de premie heeft bekend gemaakt. Die stijgt met 6 euro per maand. Dat is een verdubbeling van de verwachting van het kabinet.

Tips?

Reageer op dit onderwerp