WF Nieuws

Foto aangeleverd

Grootebroek heeft ‘Pad van Diversiteit’

GROOTEBROEK Burgemeester en wethouders openden afgelopen dinsdag het pad van de diversiteit. Het Pad van de Diversiteit loopt vanaf de Praktijkschool naar ’t Palet. Of andersom.

Met het pad willen de scholen laten zien dat zij aardig zijn voor iedereen. De nadruk ligt niet specifiek op de LHBTi groep, maar op diversiteit. Iedereen mag er zijn.

1 prachtige boog

Het uitgangspunt is dat we respect en begrip hebben voor alle mensen. Het maakt niet uit waar je bent geboren of waar je wieg heeft gestaan, of je jongen of meisje bent, welke kleur je hebt, uit welke cultuur je komt, welke geaardheid je hebt, welk geloof etc. Wij zijn allemaal verschillend en dat noemen we diversiteit. Alle verschillende kleuren samen vormen één prachtige boog.

Bij de opening liep de directeur van ’t Palet, Rob Narold samen met de wethouders Nootebos en Slagter en kinderen van verschillende nationaliteiten het pad van diversiteit af naar het midden waar een boog stond. Vanuit de Prakijkschool liep de directeur, Wieneke Roossien-Verweij samen met burgemeester Wortelboer en wethouder Groot samen met de kinderen ook naar het midden.

Tijdens deze ontmoeting in het midden hebben de leerlingen lekkers met elkaar uitgewisseld, wat de kinderen vervolgens in de eigen school gingen uitdelen.

Tips?Reageer op dit onderwerp