WF Nieuws

Foto: Duco de Vries www.ducodevries.nl Duco.fotografieplanet.nl 06-22329270

Appelbollen…. Marsepein én Taaitaai Herfstvakantie in het Bakkerijmuseum

MEDEMBLIK – Het is weer voorbij die mooie zomer…. Gelukkig kunt u ook in Nederland de warmte op blijven zoeken. In het lekkerste museum van Nederland is het in koude maanden, in de geur van speculaas en chocolade, lekker warm toeven. Bakkers zijn bezig, kinderen mogen meehelpen én zelf een activiteit doen. Van 12 tot en met 27 oktober betekent dat volop gezelligheid en activiteit in het Bakkerijmuseum van Medemblik.

Het museum staat volop in de landelijke belangstelling. In Medemblik is de historische kennis over de Hollandse lekkernijen en dat wordt steeds meer ontdekt. In het Bakkerijmuseum werken ze niet anders dan met lokale producten én historische en regionale recepten. De appels voor de appelbollen in de Herfstvakantiezijn super lokaal; de appelboom staat in de achtertuin van het museum. Lekkere appels voor de appelbollen, appeltaart en appelflappen… Heerlijk die herfst!

Die verse appels, daarin schuilt een deel van het geheim van de voortreffelijke smaak van de appelbollen, die voor alle bezoekers in het museum bij de koffie te verkrijgen is. De andere factoren voor de legendarische smaakvolle appelbollen is toch een beetje bakkersgeheim, maar wellicht kunt u na lang aandringen wat tipjes van de sluier aan de bakker ontfutselen. Naast de appelbollen zijn er ook seizoenslekkernijen zoals taai-taai en gevulde speculaas. Dat is toch wel erg lekker voor bij de open haard…

Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje maken. Daarna mogen ze het gebakken koekje versieren. Voor veel kinderen is de herfstvakantie in het Bakkerijmuseum sowieso het hoogtepunt van het jaar want tegen betaling van € 2,50 extra mogen de kinderen ook zelf met marsepein aan de slag. Er wordt als extra demonstratie in de nieuwe ruimte op Nieuwstraat 6 ook geschilderd met chocolade. Deze bakkerskunst is bijna verloren gegaan, maar wordt in het Bakkerijmuseum nog hartstochtelijk bedreven met verbluffende resultaten. Het leuke is dat er de mogelijkheid bestaat om het zelf te gaan leren in cursusvorm. Zo blijft deze vorm van bakkerskunst hopelijk nog lang voortbestaan.

Verdere informatie over activiteiten in het museum kunt u vinden op de website www.deoudebakkerij.nl  of bellen met 0227-545014.  U vindt ons aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik.

Tips?Reageer op dit onderwerp