WF Nieuws

Dynamo pakt 3 punten tegen Alcmaria Victrix

URSEM – Afgelopen zaterdag een theaterstuk in 2 bedrijven, met aan Dynamo zijde acteurs die voor de rust totaal andere karakters neer wisten te zetten als na de pauze, knap mannen…….

Een verslag van Job Zegers

Na de aftrap door de enthousiaste pupillen van de week Mats de Jongh en Duuk Ursem (balsponsor Noorddijk Betonbouw) gaf scheidsrechter Elting het beginsignaal voor een enerverende pot. Met de wetenschap dat Alcmaria de eerste 2 wedstrijden verloren had, tegenover de volle buit bij Dynamo, was alertheid op zijn plaats, zoals vooraf indringend door Marco aangegeven.

Een ploeg die slecht start hunkert naar de eerste punten en gaat er vol voor, zoals in de 1e helft duidelijk zichtbaar, een geïnspireerd Alcmaria tegen spelers die collectief ingetogenheid, onzekerheid en onbegrip naar elkaar lieten zien. Gevolg 0-2 bij de rust door o.a. een knappe aanval van de Alkmaarders na balverlies op het middenveld en een penalty toe, na ongelukkig hands.

In de rust werden de mannen er door Marco fijntjes op gewezen dat het publiek in het 2e bedrijf een ander stuk wilde zien en of ze zich in wilden leven in de karakters die daar voor nodig zijn.

Na het fluitsignaal van de scheids begon het publiek al snel met de ogen te knipperen, onze spelers vochten ineens voor iedere bal, wisten elkaar te vinden en trokken de wedstrijd naar zich toe. De rollen waren letterlijk omgedraaid. Alcmaria liep achter de feiten aan en moest meermaals aan de noodrem trekken. Uit zo”n overtreding, net buiten de punt zestien, legde Mirzet aan voor een vrije trap. Geholpen door de nog net toelaatbare rugwind krulde hij de bal schitterend binnen. Na deze aansluitingstreffer was het wachten op de gelijkmaker. Na weer een overtreding op vrijwel exact dezelfde plek legde Mike deze keer aan voor een voorzet, die door alles en iedereen gemist werd 2-2

Langs de kant begon het ook te leven met ineens de overtuiging dat er meer in zat als een gelijkspel.
Dynamo bleef druk zetten en de belangrijke 3-2 kwam op naam van Joost die vanaf de punt zestien een rebound keihard binnenschoot. Vervolgens de 4-2 door Mike en 5-2 door Mirzet en dus een veilige marge en dus weer 3 punten voor Dynamo.

Na afloop schalde “we won”t back down” uit de ghettoblaster in de kleedkamer en werden de eerste door het bestuur aangeboden pilsjes al onder de douche genuttigd. Overigens was er nog de overweging de glazen half vol te tappen (alleen pils voor de 2e helft).

Supporters en pupillen van de week, bedankt voor de aanmoedigingen, Ronald, Wouter, Jordi, Loek, Ruben, Thomas, Chris, Stef, Jasper, Joost, Bent, Nevzet, Dylan, Mike en Mirzet voor de overwinning!

p.s.De toneelvereniging Ursem zoekt nog mannelijke spelers, met wat ik gezien heb hoeven jullie niet eens auditie te doen.

Tips?

Reageer op dit onderwerp