WF Nieuws

Schets van het nieuwe sportcomplex

IJsclub Drechterland wil multifunctioneel sportcircuit


HOOGKARSPEL – De IJsclub Hoogkarspel gaat haar koers wijzigen, de club organiseerde jarenlang de jaarlijkse wielerronde, kienavonden, klaverjasavonden en het clubgebouw biedt onderdak aan diverse verenigingen.

Als het aan het bestuur van de IJsclub ligt gaat dit drastisch veranderen. Zo is men gestopt met het organiseren van de jaarlijkse Ronde van Hoogkarspel, maar gaat men meer de focus richtingen op de ijsbaan en het clubgebouw aan de Sluisweg in Hoogkarspel. In de plannen die de vereniging naar buiten heeft gebracht wordt de ijsbaan zo aangepast dat het jaar rond gebruik van de baan kan worden gemaakt voor skeeleren, hardlopen, fietsen en trimmen.

De totale kosten om het plan te realiseren is begroot op 202.249,- euro, het college van Drechterland stelt de gemeenteraad dan ook voor om akkoord te gaan met het plan en de uitvoering van de plannen in handen te geven van de IJsclub en hiervoor een éénmalig investeringsbudget van 110.000 euro beschikbaar te stellen.

Na realisatie van de nieuwe ijsbaan krijgt Hoogkarspel een die een flinke meerwaarde heeft voor alle inwoners van Hoogkarspel en naast de beoogde sporten ook geschikt is voor bijvoorbeeld het huttendorp.

De gemeenteraad zal eind deze maand haar oordeel vellen over de plannen van de IJsclub.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp