WF Nieuws

Hovocubo wint van taai Apeldoorn

ZWAAG – Hovocubo, regerend landskampioen, heeft ook na vrijdagavond zijn ongeslagen status behouden. In een bij vlagen moeilijke en stugge wedstrijd won de formatie van coach Sander van Dijk nipt van Futsal Apeldoorn, 3-2, en is klaar om in Minsk, Wit Rusland te gaan strijden in de Champions League.

Zonder de gekwetste Mats Velseboer en Yoshua St Juste (beide enkel, red.) begon Hovocubo voortvarend aan de wedstrijd want na ruim 1 minuut spelen prikte Lahcen Bouyouzan de 1-0 binnen na een vlotte aanval. Futsal Apeldoorn, met enkele ex-internationals in hun gelederen, was even van slag maar pakte de draad weer goed op. Het is dat het vizier van de Hoornaren niet geheel op scherp stond anders was de stand binnen de kortste keren hoger opgelopen. Nu tekende Abdessamad Attahiri aan voor de 2-0 ruststand in Zwaag.

Na de pauze beten de bezoekers zich vaster in de wedstrijd en Cihan Ozkan produceerde de aansluittreffer. Hovocubo bleef wel de bovenliggende partij in deze wedstrijd maar had de grootste moeite om wat slagvaardiger om te gaan met de kansen. Ozkan prikte 6 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen, 2-2, en Apeldoorn probeerde met Yssin Erdal als vijfde veldspeler nog een beslissing te forceren. Het soteerde echter geen effect en terwijl iedereen er vanuit ging dat deze wedstrijd in een remise zou eindigen was de grote teen van Faisel Mellah goed voor de 3-2 winst voor Hovocubo.

Na afloop sprak onze verslaggever allereerst met Amir Molkarai van Hovocubo met aansluitend Appie Attahiri, ook van Hovocubo en tot slot trainer/coach Sander van Dijk.

Aanstaand dinsdag vertrekt Hovocubo naar Wit Rusland voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In Minsk zullen de Hoornaaren proberen om de laatste 16 van de Champions League te halen.

Tips?

 
Reageer op dit onderwerp