Hoornse verslaggever Leo Giovannangelo naar Wit Rusland voor zaalvoetbal.

HOORN – Hovocubo, regerend landskampioen in het zaalvoetbal, zal dinsdagochtend 8 oktober op het vliegtuig stappen om naar Minsk af te reizen. In Wit Rusland zal het de degens kruisen met de kampioenen van Kososvo, Frankrijk en Wit Rusland voor een plaats bij de laatste 16 van de Champions League. Voor sportverslaggever Leo Giovannangelo een geweldige krent in de pap want nog nooit was deze bevlogen reporter zo ver van huis om sport te verslaan.

Voor Hovocubo is dit een mooie kroon op het harde werken van de afgelopen jaren. Jaren waarin de club veel tijd en energie heeft gestoken om een uitgekiende selectie samen te stellen welke jaarlijks om de prijzen moet strijden. Jongstleden augustus wist de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk de Main Round van de Champions League te bereiken door in eigen huis met overtuigende rapportcijfers het kwalificatietoernooi te winnen en zal nu vol aan de bak moeten om de Elite Round te halen. Een forse opgave voor het team want de tegenstanders in Minsk zijn van een hoog niveau.

Verslaggever Leo Giovannangelo

Sportverslaggever Leo Giovannangelo, die al 34 jaar in het vak zit, zal meereizen met Hovocubo naar Wit Rusland. Enerzijds als perschef, anderzijds als journalist voor de media in Nederland. “Ik heb al heel veel sportevenementen mogen meemaken als verslaggever maar nog nooit zover van huis.” aldus de 53 jarige Horinees.

Hovocubo was zeer verguld met het goede werk wat het mediateam in Hoorn had verricht tijdens de voorronde van de Champions League in Zwaag en ik was daar een onderdeel van. Ze belde mij een aantal weken geleden met de vraag of ik deze taak op mij wilde nemen. Als zaalvoetballiefhebber zie ik dit als een kroontje op al de promotie die ik aan de sport geef tijdens mijn werk voor radio, televisie en online.

Zijn ogen glunderen als hij dit allemaal verteld. “Natuurlijk zal het hard werken worden maar dat deert mij niet, dat zie ik eerder als een uitdaging. Veel zaalvoetbalfans kennen mij en wat ik doe en die wil ik zo goed mogelijk op de hoogte houden van het toernooi, al dan niet live via YouTube maar dat is nog een beetje onder voorbehoud want het internet is onder staatscontrole.

Voor de thuisblijvers adviseren wij om de website HOVOCUBO.NL dagelijks te raadplegen alsmede de Social Media.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.