WF Nieuws

Dikke cijfers voor SG Westfriesland

HOORN – De waterpoloploeg van SG Westfriesland hebben gisteravond flink huis gehouden in eigen bad. Het Hoofddorpse ZPCH kreeg alle kanten van het zwembad te zien door de Hoornaren en moesten het hoofd diep buigen, 15-9.

Langzamerhand vallen alle puzzelstukjes op de juiste plaats bij SG Westfriesland. Er word hard getraind, de automatismen worden erin geslepen en de fitheid van de ploeg stijgt per week. Het betaalde zich uit in een prima wedstrijd van de Hoornaren want direct in het eerste kwart liet de ploeg van Ron Schoenmaker zien dat het zonespel van ZPCH prima kon bespelen. Met fraaie doelpunten was het al snel 6-1.

Ook in de tweede periode was er geen vuiltje aan de lucht, behalve dat Niels Duijn met rood het bad moest verlaten na een wat stevig duel. Wel prijkte er inmiddels een 10-2 tussenstand op de borden en kwamen de bezoekers er niet aan te pas.

Het gas ging er ietsje vanaf bij SG Westfriesland maar de wedstrijd hadden ze prima onder controle, 13-4. In het laatste kwart mochten enkele sterkhouders op de kant blijven en kreeg de aanstormende jeugd een kans. Het betekende wel wat miscommunicatie en doelpunten tegen maar met een 15-9 eindstand doet SG Westfriesland nadrukkelijk mee in de Derde Divisie.

Na afloop sprak onze verslaggever met Rein Beenker die, nadat hij afscheid had genomen van het Eerste Team, toch weer de motivatie heeft gevonden om er vol voor te gaan. Vervolgens Sven van Schie die met 6 treffers een van de scherpschutters van SG Westfriesland en tot slot Ron Schoenmaker, trainer coach van de Hoornaren.

Aankomende zaterdagavond speelt SG Westfriesland uit in Aalsmeer tegen Oceanus.

Tips?Reageer op dit onderwerp