WF Nieuws

45.000 euro voor vernieuwen speeltuin Regenboogforel Avenhorn

AVENHORN – 45.000 euro is er nodig voor het vernieuwen van speeltuin Regenboogforel in Avenhorn. Het programmaplan Dorpsgesprekken Avenhorn komt met het initiatief om van de speeltuin een eigentijdse kindvriendelijke speeltuin te maken waarbij de sociale controle op een hoger niveau wordt gebracht en gelijktijdig een verkeersveilige oplossing komt voor het naastgelegen fietspad waarbij direct rekening wordt gehouden met de toekomstige school aan de Buitenroede.

Het Doe-Team van Koggenland heeft een enquête gehouden onder de bewoners die rondom de speeltuin wonen en de uitslag van deze enquête is gebruikt voor het ontwerp van de speeltuin. In de speeltuin zullen geen houten toestellen worden geplaatst.

Het college komt bij de aankomende raadsvergadering met een voorstel richting de gemeenteraad om 45.000 euro uit het potje reserve bovenwijkse voorzieningen te reserveren voor de aanpak van de speeltuin. Mocht de gemeenteraad akkoord gaan dan kan op korte termijn al worden begonnen met de aanpak en vernieuwen van speeltuin de Regenboogforel in Avenhorn.

Tips?Reageer op dit onderwerp